فوت و فن پخت ته چین:
تهچین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج و انواع گوشت درست میشود که مرغ متداولتر است
مواد تشکیل دهنده آن عبارت است از:
ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست میشود.
تهچین در بین غذا های ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانیهاست، که از دو بخش تشکیل شده است: ته دیگ زعفرانی پخته در آن قالبگیری شده است. دوم چلو سفید که روی تَهدیگ ریخته میشود و هنگام کشیدن غذا زیر تَهدیگ یا کنار آن قرار میگیرد و در واقع مکمل آن است. بخش چلو سفید قابل حذف است و در سالن غذایی ها اغلب تهچین را به همان صورت قشر تَهدیگ درست میکنند، اگرچه در خانهها این روش کمتر معمول است.
20 نکته مهم برای پخت یک ته چین مرغ خوشمزه:
1. اولین نکته برای پخت عالی ته چین این است که باید از برنج ایرانی استفاده کنید.
2. مرغ ها را با ادویه کم و با آب کمی آبپز کنید تا هم ارزش غذایی آن حفظ شود و هم خوشمزه تر شود و سپس مرغ ها را ریش ریش کرده و به مایه بیافزایید.
3. از ماست چکیده و ترش استفاده کنید.
4. برای اینکه ماست آب نیاندازد دقت داشته باشید که ماست را سریع هم نزنید و اینکه نباید زیاد ماست را هم بزنید.
5. شکر و زرشک را با هم تفت دهید.
6. میتوانید از پودر قند به جای شکر استفاده کنید.
7. برنج ته چین نسبت به برنج های دیگر غذاها زود تر آبکشی میشود.
8. سعی کنید قطر ته چین را بین 5 تا 7 سانتیمتر در نظر بگیرید تا تهچین هم برشته شود و هم مغر پخت.
9. برای خوش عطر کردن ته چین میتوانید از کره و روغن حیوانی استفاده کنید.
10. در این غذا زغفران کاربردی ترین ادویه است و هر چقدر بیشتر استفاده شود عطر و طعم تهچین بینظیر میشود.
11. بهتر است تهچین در فر پخته شود چون میزان روغن مصرفی کم میشود.
12. حتما بر روی قابلمه و قالبی که استفاده میکنید فویل آلمینیومی بکشید چون هم باعث میشه ملایم پخته بشه و هم اینکه عطر و طعم زعفران و زرشک به خورد هم میرود و مزه فوق العادهای درست میشود.
13. در ظروف نچسب و تفلون ته چین را تهیه کنید.
14. زعفران را به خوبی دم کنید و دقت کنید که زعفران با کیفیت باشد.
15. برای اینکه ته چین وا نرود لایه میانی ته چین(مرغ و زرشک) نباید ضخیم باشد.
16. همراه ته چین میتوانید سالادهای مختلف و سبزی خوردن استفاده کنید تا یک غذای کامل و مقوی شود.
17. اگر از قابلمه برای تهیه ته چین استفاده میکنید سعی کنید قابلمهای انتخاب کنید که ارتفاع آن کم باشد تا ته چین برشته شود.
18. برای پخت این غذا در قابلمه به 60 تا 90 دقیقه زمان احتیاج دارید.
19. روی تهچین را میتوانید با خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزیین کنید.
20. برای اینکه ته چین عطر و طعم خاصی بگیرد میتوانید چند قطره گلاب به مایه آن اضافه کنید.